Köttfärsgratäng med ädelost

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka pastan efter anvisning på paketet.
  2. Spola pastan i kallt vatten, rör sedan ned olja så makaronerna inte klibbar ihop.
  3. Genomstek färsen och krydda med valfria kryddor, exempelvis salt, svartpeppar, paprikapulver, vitlökspulver.
  4. Blanda ner färs, majs, vitlök och crème fraiche i makaronerna.
  5. Lägg sedan blandningen i en ugnsform och strö osten över.
  6. Grädda i 225 grader i 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

4 portioner

  • 5 dl okokt pasta
  • En skvätt olja
  • 500 g nötfärs
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 250 g majskorn
  • 2 dl kräm fräsch
  • 2 dl crème fraiche chili och paprika
  • 150 g riven ost
  • 50g ädelost
  • Valfria kryddor

Passa på att beställa i dag!