Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
60 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke eller matberedare. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Spara lite deg till garnering och tryck ut resten i en pajform. Vik upp degen lite över kanten, på så vis undviker du att den sjunker ned under gräddning.
- Förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
- Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök och vitlök tills de får färg. Vänd i färs och stek tills färsen smular sig och får färg. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar.
- Häll köttfärsröran över pajdegen. Strö riven ost över, garnera med tomatskivor. Blanda ihop äggstanning, häll över.
- Toppa med resterande pajdeg, förslagsvis i vackra former (använd gärna en pepparkaksform).
- Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
- Toppa med färsk oregano och servera med en grön sallad.