Köttfärspaj

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke eller matberedare. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Spara lite deg till garnering och tryck ut resten i en pajform. Vik upp degen lite över kanten, på så vis undviker du att den sjunker ned under gräddning.
  3. Förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
  4. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök och vitlök tills de får färg. Vänd i färs och stek tills färsen smular sig och får färg. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar.
  5. Häll köttfärsröran över pajdegen. Strö riven ost över, garnera med tomatskivor. Blanda ihop äggstanning, häll över.
  6. Toppa med resterande pajdeg, förslagsvis i vackra former (använd gärna en pepparkaksform).
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  8. Toppa med färsk oregano och servera med en grön sallad.

4 portioner:

 

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten, kallt
    Fyllning:
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 150 g ost, riven
  • olja, till stekning
    Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
    Övrigt:
  • 2 tomater
  • färsk oregano
  • grönsallad

Passa på att beställa i dag!