Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
30 min
Gör såhär:
- Skölj och skiva purjolöken. Skala och skär potatis i mindre bitar.
- Fräs hälften av purjolöken i en stor kastrull med smör, stek mjuk utan att det tar färg. Tillsätt sedan potatis och låt fräsa tillsammans en stund.
- Slå över vatten och smula ner buljongtärningen i kastrullen. Koka upp och låt koka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka tills potatisen är helt mjuk.
- Stek resterande purjolök i en liten kastrull tillsammans med 25 g smör. Stek mjuk och dra av från värmen fram till servering.
- Riv brödet till små krutonger och stek frasiga och fina tillsammans med lite olja i en stekpanna.
- Mixa soppan slät och smaka av med salt.
- Häll upp i sopptallrikar och toppa med smörstekt purjolök, brödkrutonger och några kvistar dill. Riv över lite citronzest och droppa över några droppar citronsaft.