Kycklingköttbullar med thailändska smaker

Tillagningstid: 
25 min

Gör så här

  1. Finhacka salladslöken, riv ingefära och vitlök. Blanda ihop färsen, ägg, panko, fisksås, salladslök, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar.
  2. Låt smeten stå och svälla i ca 10 min. Rulla köttbullar och stek gyllene runtom på medelhög värme ca 8 min. Lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan) lägger du lite mer olja och röd curry. Stek curryn under omrörning i ca 3 min.
  4. Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen, vänd i köttbullarna och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min.
     
  5. Pressa lime över, toppa med cashewnötter, koriander och chili. Servera med ris och njut!

Ingredienser 4 port

  • 4 portioner jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 st salladslökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 1 st ägg
  • Salt & svartpeppar
  • Sesamolja eller rapsolja till stekning

Sås:

  • 1-2 msk röd currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong)
  • Serveringsförslag:
  • Lime att pressa över
  • Koriander, cashewnötter och chili till garnering

Passa på att beställa i dag!