Långlagad ragu med pressad potatis

Tillagningstid:
60-90 min

Gör såhär:

  1. Krydda bringan på bägge sidor med salt och svartpeppar.
  2. Mixa soffritton; gul lök, morot, selleri och vitlök, till ett fint hack i en matberedare.
  3. Ringla olivolja i botten av grytan, lägg i soffritton i botten, tillsätt lagerbladet, örtbuketten och köttet.
  4. Häll i tomatkross och rödvin, och strö över råsockret,
  5. Lägg på locket, och ställ in Crock Poten på 6 timmar på lägsta effekt eller i en gryta med lock i ca 1-1,5 timma.
  6. Plocka upp köttet när tiden är ute.
  7. Dra isär köttet i småbitar med hjälp av två gafflar.
  8. Lägg tillbaka köttet i såsen i grytan, tillsätt tomatpurén och blanda väl.
  9. Låt ragun småkoka medan potatisen blir färdigkokt.
  10. Pressa potatisen.
  11. Häll upp alltsammans på ett rymligt fat. Servera med svartpeppar, och rikligt med parmesanost.

4 portioner:

 

  • 500-600g oxbringa
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stor selleristjälk
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stort lagerblad
  • en bukett av timjan och salvia, ihopsnörd
  • 1 dl rödvin
  • 1 burk Mutti krossade tomater
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré

Passa på att beställa i dag!