Mjuk rabarberkaka

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smöret tillsammans med mjöl blandat med bakpulver.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Dela rabarbern i mindre bitar och strö dem över smeten. Strö på socker. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
  6. Servera ev med vispad grädde eller vaniljglass.

150 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rabarber efter tycke och smak
½ dl strösocker
Tillbehör
vispgrädde eller vaniljglass

Passa på att beställa i dag!