Morots- och ostbiffar med klyftpotatis

Tillagningstid:
20 min

Gör såhär:

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.

Myntatsatsiki

  1. Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.
  2. Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis

4 portioner:

 

  • 4 portioner potatisklyftor
    Biffar:
  • 250 g morot
  • 1 grillost
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja
    Myntatsatsiki:
  • ½ gurka
  • 2 dl yoghurt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • ½ dl mynta, fint strimlad
  • salt
  • svartpeppar

Passa på att beställa i dag!