Mustig fiskgryta med potatisstomp

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

Potatisstomp:

  1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och skala den. Tillsätt mjölk och smör i en kastrull, värm tills smöret smält. Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  1. Dela fisken i mindre portionsbitar. Snitta purjolöken på längden, skölj av.
  2. Skär purjolök och selleri i fina skivor. Skala och dela moroten i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Tillsätt vitlök, purjolök, morot och selleri. Stek i några minuter utan att det får för mycket färg.
  4. Häll i vinet och låt grytan få ett uppkok. Tillsätt tomater, grädde, kajennpeppar, apelsinskal och -saft samt timjan. Puttra samman utan lock i ca 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
  5. Lägg i fisken och ge allt ett uppkok. Dra från värmen och sätt på locket. Låt dra på eftervärme tills fisken är genomkokt.
  6. Toppa gärna med örter och servera med stompad potatis.

4 portioner

 

  • 300 g sejfilé
  • 300 g laxfilé
  • 1 st purjolök
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 dl grädde
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1 st apelsin
  • 1 tsk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
    Potatisstomp:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt och vitpeppar

Passa på att beställa i dag!