Mustig fiskgryta med potatisstomp

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

Potatisstomp:

  1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och skala den. Tillsätt mjölk och smör i en kastrull, värm tills smöret smält. Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  1. Dela fisken i mindre portionsbitar. Snitta purjolöken på längden, skölj av.
  2. Skär purjolök och selleri i fina skivor. Skala och dela moroten i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Tillsätt vitlök, purjolök, morot och selleri. Stek i några minuter utan att det får för mycket färg.
  4. Häll i vinet och låt grytan få ett uppkok. Tillsätt tomater, grädde, cayennpeppar, apelsinskal och -saft samt timjan. Puttra samman utan lock i ca 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
  5. Lägg i fisken och ge allt ett uppkok. Dra från värmen och sätt på locket. Låt dra på eftervärme tills fisken är genomkokt.

Toppa gärna med örter och servera med stompad potatis.

4 portioner

  • 500 g vit fiskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 dl grädde
  • 1 nypa cayennpeppar
  • 1 st apelsin
  • 1 tsk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
    Potatisstomp:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt och vitpeppar

Passa på att beställa i dag!