Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
60 min
Gör såhär:
Potatisstomp:
- Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och skala den. Tillsätt mjölk och smör i en kastrull, värm tills smöret smält. Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
- Dela fisken i mindre portionsbitar. Snitta purjolöken på längden, skölj av.
- Skär purjolök och selleri i fina skivor. Skala och dela moroten i mindre bitar.
- Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Tillsätt vitlök, purjolök, morot och selleri. Stek i några minuter utan att det får för mycket färg.
- Häll i vinet och låt grytan få ett uppkok. Tillsätt tomater, grädde, cayennpeppar, apelsinskal och -saft samt timjan. Puttra samman utan lock i ca 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
- Lägg i fisken och ge allt ett uppkok. Dra från värmen och sätt på locket. Låt dra på eftervärme tills fisken är genomkokt.
Toppa gärna med örter och servera med stompad potatis.