Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
30 min
Gör såhär:
- Ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i slantar. Skala och riv palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Stek färsen i olja i en gryta tills den får färg. Tillsätt alla grönsaker och vitlök och stek lite till.
- Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond.
- Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter under lock.
- Hacka persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar.
- Toppa soppan med persiljan. Servera med vitlöksbröd och en klick smetana.
Vitlöksbröd - Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Salta och peppra.
- Skär brödet i skivor. Bred på smöret och skär sedan i stavar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Gratinera mitt i ugnen ca 5-6 minuter.