Din varukorg är för närvarande tom!
4 portioner
Tillagningstid:
45-60 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200-225 grader vanlig ugn.
- Rör ihop alla ingredienser till örtsåsen. Ställ kallt.
- Skär bort kanterna på brödet och skär eller smula inkråmet i små bitar.
- Plocka bladen från timjankvistarna.
- Värm smöret i en panna och brödsmulor med timjan på medelvärme några minuter, tillsätt den rivna vitlöken mot slutet. Riv mozarellan i grova bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
- Salta portabellohattarna och grilla/stek dem med ovansidan upp i ca 5 minuter, eller tills de fått färg. Vänd dem och fyll med oströran. Fortsätt att grilla/stek med toppen ner i ca 5 minuter tills osten har smällt, gärna under lock.
- Dela potatisen i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de blivit gyllene och mjuknat.
- Servera portabellon med potatisen, den kalla örtsåsen och lite grönsallad.
Spetskål:
- Skölj kålen och skaka av den.
- Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor.
- Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform.
- Rosta spetskålen i 20-30 minuter i mitten av ugnen tills kålen har mjuknat lite och har fin färg. Man kan även lägga på eller pensla med lite smör på slutet.
- Ta ut och garnera ev. med lite färsk timjan eller annat grönt som hackad persilja till servering.