Pankopanerad portabellosvamp med krämig pasta

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda soja med citronskal och saft. Häll över svampen och klappa in ordentligt. Ställ åt sidan.
  3. Skala och hacka lök, stek i smör. Tillsätt grädde, vatten, fond och pressad citron. Koka upp och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt linserna.
  4. Vispa upp ägg i en skål och lägg panko ströbröd i en skål. Doppa svampen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör ca 3-4 min på varje sida.
  5. Blanda såsen med pastan och rucola. Hacka över basilika och servera med pankopanerad portabellosvamp.

4 portioner:

 

  • 330 g pasta
  • 2 msk japansk soja
  • ½ st citron, skal + saft
  • 4 st portabellosvampar
  • 1 st ägg
  • 90 g panko
  • 4 msk smör
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 2½ dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • ½ citron
  • maizena
  • salt
  • svartpeppar
  • 230 g linser
  • 35 g rucola
  • 25 g basilika

Passa på att beställa i dag!