Pannkakor med äppelkompott och citrongrädde

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Börja med att vispa grädden till fast skum. Tillsätt citronsaft och –skal samt florsocker. Ställ i kylskåp till serveringen.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka. Tillsätt vaniljsocker och kardemumma.
  3. Vispa samman ägg och mjölk lätt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter.
  4. Blanda samman hackade valnötter och pärlsocker.
  5. Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter.
  6. Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna. Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna.

4 portioner:

 

 

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl grädde, valfri fetthalt
  • smör, el. margarin, till gräddning
    Kompott:
  • 4 st äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl citronsaft, färskpressad
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm kardemumma, mald
    Garnering:
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 msk pärlsocker
    Citrongrädde:
  • 1,5 dl grädde
  • 1/4 st citron, saften
  • 2 tsk florsocker

Passa på att beställa i dag!