Parmesankyckling med tomatsallad

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Lägg den i en ugnsfast form.
  3. Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar och lägg den på spenaten i formen.
  4. Blanda samman grädde, fond, vitlök, vinäger och dijon. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och strö över ost. Laga i ugn ca 25 min.
  5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  6. Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Skala och strimla löken tunt. Varva med tomaterna. Vispa samman vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över salladen

    Servera!

4 portioner

  • 4 portioner ris
  • 500 g kycklingöverlår
  • 450 g fryst bladspenat
  • 3 dl grädde
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1½ msk kycklingfond
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1½ msk dijonsenap
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • persilja

Passa på att beställa i dag!