Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
Ca 40 min
Gör såhär:
- Putsa kycklingen, salta och peppra på båda sidor.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen på båda sidor så att de får fin färg.
- Lägg över kycklingen i en gryta med lock.
- Tillsätt vitlök, grädde, fond, sweet chilisås, oregano, timjan, (chiliflakes) och vatten i stekpannan för att ta tillvara på smaken. Vispa runt med handvisp och låt koka upp.
- Häll såsen över kycklingen och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt kycklingen puttra i såsen med locket på i 30–35 minuter. Smaka av då och då. Salta mer om det behövs.
- Halvera tomaterna. Blanda ner dem i grytan när kycklingen är klar och lätt går isär när man separerar den. Låt tomaterna småbubbla med i grytan i ett par minuter före servering.
- Precis före servering tillsätts pressad citron för att höja syran något i denna gräddigt krämiga gryta.
- Garnera med salladsblad.
Servera kycklinggrytan med pressad potatis och en god sallad.