Rosmarinkyckling med rostad citron & vitlök

4 portioner

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Blanda med olja och lägg på en plåt tillsammans med färsk rosmarin och delad citron med snittytan upp.
  3. Skala och pressa vitlöken, blanda med olja, hackad rosmarin, salt och peppar. Lägg kycklingen på rotsakerna och pensla med oljan. Laga i ugn ca 35 min.
  4. Tärna tomater, strimla salladslöken. Blanda med spenat i en skål.
  5. Innan servering, pressa citron över rotsaker och kyckling.

200 g potatis
400 g morötter
300 g palsternacka
1 msk olivolja
1 st kvist färsk rosmarin
½ st citron
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st kvist rosmarin
salt
svartpeppar
600g kycklingöverlår
200 g tomater
½ st knippe salladslök
50 g spenat

Passa på att beställa i dag!