Rostad och marinerad blomkål

Blomkålen rostas i ugnen och får sen vila i en marinad med japansk soja, tomat och vitlök. Till det, matvete och stekta champinjoner!
Tillagningstid: 40 min Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa och skär blomkålen i 2 cm skivor rätt igenom roten så att de håller ihop. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och rosta i ugn ca 25 min. 3. Marinad: Blanda ingredienserna och häll marinaden i en ugnsform. Lägg den varma blomkålen i formen och pensla på marinaden så att det täcker överallt. 4. Koka matvetet enl anv på förp. Ansa och klyfta svampen. Hacka löken. Stek svamp och lök i olja. Salta och peppra och vänd ner matvete och persilja.

Ingredienser 4 port
4 portioner matvete 500 g blomkål 2 tsk rapsolja salt och peppar 200 g champinjoner 1 gul lök 1 msk rapsolja 1 dl hackad persilja Marinad: 4 msk japansk soja 4 msk rapsolja 2 msk vatten 2 tsk tomatpuré 2 tsk honung eller sirap 1 finhackad vitlöksklyfta 1 tsk rökt paprikapulver

Passa på att beställa i dag!