Rostade grönsaker med krispig grillost och persiljesmör

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till grönsakerna.
  2. Mortla svartpepparn grovt och blanda med smöret.
  3. Klyfta potatisen tunt. Dela morötterna och löken i två delar. Skär spetskålen i fyra klyftor. Blanda ihop grönsakerna med smöret och upp å en plåt, rosta till fin färg, ca 20 minuter.
  4. Hacka spenat, persilja och vitlök grovt. Mixa alla ingredienser till smöret tills det är grönt, smaka av med salt.
  5. Osten, skär dem i bitar. Torka av om den är blöt.
  6. Knäck ägget i en tallrik och vispa upp det lätt. Lägg mjöl på en tallrik och panko i en annan tallrik.
  7. Stek osten gyllene i rapsolja.
  8. Vänd ned olivolja, citronsaft och salt med sallad precis innan servering.
  9. Servera osten med grönsakerna, smöret och salladen!

4 portioner:

Rostade grönsaker:

  • 500 g potatis
  • 500 morötter
  • 1 gul lök
  • ½ spetskål
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 50 g smör
  • salt

    Panerad ost:

  • 200g grillost
  • 1 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • raps/olivolja, att steka i

    Örtsmör:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • ca 40 g färsk spenat
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

    Sallad:

  • sallad
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

 

Passa på att beställa i dag!