Rotfruktslasagne

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovriv rotfrukterna. Stek rotfrukter, lök och vitlök i olja några min. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare några min.
  2. Tillsätt krossade tomater, linser, crème fraiche, vatten, buljongtärning, socker och kryddor. Låt puttra ihop 5 min.
  3. Varva sås och lasagneplattor i en ugnsform, avsluta med sås. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Garnera ev med basilika och servera gärna med en grönsallad.

4 portioner:

 

  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g kokta röda linser, sköljda (bruttovikt)
  • 2 dl kräm fräsch
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ msk strösocker
  • 2 tsk timjan
  • ½ msk oregano
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 3 dl riven ost
  • färsk basilika, garnering

Passa på att beställa i dag!