Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
40 min
Gör såhär:
Schnitzel:
- Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar.
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
- Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.
- Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
- Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Servera genast, se tips för förslag.
Råstekt potatis:
- Råstek potatisen i tunna skivor med smör och olja, salt och peppra efter tycke och smak.
Sås:
- Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i smör i en kastrull under omrörning i ca 5 min.
- Strö över paprikapulvret och rör om. Häll på vin och vatten och tillsätt fond. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och cayennepeppar.
- Häll såsen över köttet och servera med råstekt potatis och sallad.