Schnitzel med paprikasås och råstekt potatis

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

Schnitzel:

  1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar.
  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
  3. Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.
  4. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  5. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Servera genast, se tips för förslag.

Råstekt potatis:

  1. Råstek potatisen i tunna skivor med smör och olja, salt och peppra efter tycke och smak.

Sås: 

  1. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i smör i en kastrull under omrörning i ca 5 min.
  2. Strö över paprikapulvret och rör om. Häll på vin och vatten och tillsätt fond. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och cayennepeppar.
  3.  Häll såsen över köttet och servera med råstekt potatis och sallad.

4 portioner:

 

Schnitzel:

  • 500g skinkinnanlår
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Sås:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök- liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 4 portioner råstekt potatis

Passa på att beställa i dag!