Sej med frasigt parmesantäcke

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

Börja med potatisen för den ska vara i ugnen i ca 30-40 minuter. Sätt in fisken de sista 15 minuterna.

Potatis:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och blanda med olja och kryddor. Lägg i en ugnsfast form och ugnsbaka i ca 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Frasigt parmesantäcke:

  1. Smörj en ugnsfast form med smör eller olja och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till parmesantäcket (använd tex händerna) och lägg på fisken.

  2. Ugnstek i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Kall tabascosås:

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt.

Sparris:

  1. Stek sparrisen mjuk i smör och krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver.

4 portioner:

 

  • 500 g sejfilé
  • salt, vitpeppar

    Ugnstekt potatis:

  • 4 portioner potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
    Frasigt parmesantäcke:
  • 60 g panko
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 60 g smör, rumstempererat
  • ½ tsk (1 tsk om man gillar ”het” mat)tabasco
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
    Kall tabascosås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,25 citron, saften
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk (1 tsk om man vågar)tabasco
    Smörstekt sparris:
  • 1 bunt grön sparris
  • 50 g smör
  • salt, svartpeppar, vitlökspulver

Passa på att beställa i dag!