Sjömansbiff

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Skala och skiva potatis, lök och morötter. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor.
  2. Putsa köttet och skär i tunna skivor som bankas ut lätt, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Panera köttet hastigt i vetemjöl.
  4. Bryn löken i smör, krydda med timjan. Tag upp och lägg åt sidan. Bryn sedan det mjölade köttet.
  5. Varva potatis, lök, morötter och kött i en gryta. Krydda med salt och peppar mellan varven och lägg i lagerbladen.
  6. Häll på vatten, soja och äppelmos.
  7. Låt puttra under lock ca 35 min tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.

    Servera direkt ur grytan med hackad persilja!

4 portioner

  • 800g potatis
  • 1 st gul lök
  • 150 g morötter
  • ½ st purjolök
  • 500 g nötbog i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • ½ msk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 4 msk japansk soja
  • 1 dl äpplemos
  • 30 g färsk persilja

Passa på att beställa i dag!