Sjömansgryta

Tillagningstid:
1,5 tim

Gör såhär:

  1. Skär köttet i tunna skivor. Värm lite smör/olja i en stekpanna och bryn köttet på bägge sidor. Lägg åt sidan.
  2. Skala och skiva löken. Stek den i resten av matfettet. Skala och skiva potatis, palsternackor och morötter.
  3. Varva kött, lök och rotsaker i en rejäl gryta eller en ugnssäker form med potatis underst och överst. Häll över vätska och kryddor.
  4. Låt småputtra i 200° ugnsvärme eller på spisen i 45 minuter till 1 timme. Känn med en sticka att potatisen är mjuk och köttet mört.

4 portioner:

 

  • 500g högrev
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 11 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 33 cl mörk öl (eller porter)
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 lagerblad
  • ev några kvistar färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • peppar

Passa på att beställa i dag!