Skånsk äggkaka

4 portioner

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjöl. Tillsätt mjölk i omgångar och vispa till en slät smet. Vispa till sist ner salt och socker.
  3. Lägg fläsket i en långpanna. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.
  4. Värm oljan i en stekpanna, gärna med teflonbeläggning. Häll i smeten och fös hela tiden den stelnande smeten in i mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat.
  5. Stek under lock några minuter på medelvärme. Vänd med hjälp av en tallrik. Tillaga på andra sidan några minuter tills äggakakan är klar rakt igenom.
  6. Servera med fläsket och rårörda lingon.

8 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1½ tsk salt
400 g rimmat fläsk, i tjocka skivor
2 msk rapsolja, till stekning
rårörda lingon, till servering

Passa på att beställa i dag!