Skinkstek med gräddsås och rostad potatis

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatis, potatis och morötter. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform, ringla på olja. Salta och peppra. Sätt i ugn 30 min.
  3. Skala och hacka lök. Fräs i smör och pudra på mjölet. Häll på grädde och mjölk under vispning, tillsätt kalvfond och gelé. Låt sjuda 5-6 min och smak av med salt och peppar.
  4. Skiva skinkan i skivor. Vänd i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra.
  5. Skiva gurkan och strimla salladen. Blanda i en skål.
  6. Servera.

4 portioner:

 

  • 500 g sötpotatis
  • 200 g potatis
  • 200 g morötter
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ gul lök
  • 3 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ dl grädde
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk svartvinbärsgelè
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g skinkstek
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • gurka
  • romansallad

Passa på att beställa i dag!