Smarrig fläskgryta med champinjoner

Tillagningstid:
Ca 30 min

Gör såhär:

  1. Putsa köttet fritt från eventuellt fett och senor och skär i 1-2 cm tjocka skivor.
  2. Salta och peppra köttet och stek i smör i en het panna. Tillsätt timjankvistar och stek skivorna i omgångar så att köttet blir ordentligt stekt och får en fin yta. Lägg åt sidan.
  3. Stek champinjonerna i smör i samma panna. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek den skivade purjolöken mjuk i lite smör. Häll i grädde och crème fraîche i pannan. Tillsätt soya, kalvfond och dijonsenap. Låt koka ihop till en sås och tillsätt champinjonerna och köttet. Koka ihop tills köttet är helt genomstekt.
  5. Toppa gärna grytan med lite färsk hackad persilja och servera med pasta och en fräsch sallad!

  • 4 portioner pasta
  • 500 g kotlettrad
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 250 g champinjoner, skivad
  • 1 purjolök, skivad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1-2 msk dijonsenap
  • färsk persilja (till garnering)

Passa på att beställa i dag!