Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

Tomatrisotto: 

  1. Värm fond och vatten i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek lök, ris och tomatpuré i oljan i en kastrull på medelvärme 2–3 minuter.
  2. Häll i vin och sjud på låg värme tills det mesta kokat in. Tillsätt buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 20 minuter. Vänd ner parmesan, tomater, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Kolja: 

  1. Krydda koljan runt om med salt och peppar. Stek fisken i smöret på hög värme ca 1 minut per sida tills den får fin färg. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 minuter. Fisken är klar vid en innertemperatur på 56°C.

Till servering: 

Servera med risotton och gärna ruccola.

4 portioner

Tomatrisotto:

  • 2 msk konc fiskfond
  • 7 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 2 1/2 dl risottoris t ex avorio
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl strimlade torkade tomater
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Kolja:

  • ca 500 g koljafilé
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör

Ruccola

Passa på att beställa i dag!