Snabba köttsoppan

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Dela potatisen i bitar och skiva morötterna. Tänk på att göra bitar som blir tillagade på ungefär samma tid.
  3. Lägg köttet och löken i en kastrull eller låt ligga kvar i gjutjärnsgrytan och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. Lägg sedan i potatis och morötter, sjud tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
  4. Lägg ner den strimlade paprikan och koka upp. Strö över hackad persilja och servera med yoghurt och bröd.

500 g nötgrytbitar
1 hackad gul lök
1 msk smör
¾ dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1½ tsk salt
2 krm peppar
1,2 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
4 potatisar i småbitar
3 skivade morötter
1 strimlad röd paprika
3 msk hackad persilja
Till servering:
2 dl gräddfil
bröd

Passa på att beställa i dag!