Spaghetti bolognese

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn köttfärsen i olivoljan, salta och peppra.
  2. Lägg i lök, vitlök och chili. Fräs i ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, oregano, finkrossade tomater, vatten och fond.
  4. Låt koka ihop under ca 10-15 minuter, rör om då och då, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten, låt rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med såsen.
  6. Servera med riven parmesan och lite olivolja att ringla över. Garnera med färsk oregano om du vill.

4 port spaghetti
500 g blandfärs
1/2 dl olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1/3 finhackad chili (kan uteslutas)
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1 frp finkrossade tomater
1 dl vatten
1 msk köttfond
salt
nymalen svartpeppar

Passa på att beställa i dag!