Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
Ca 45-60 min
Gör såhär:
Börja med rotfruktsgratängen
- Skala och tunnskiva morötter och rotselleri.
- Lägg ut ett bakplåtspapper i botten av en springform om ca 25 cm i diameter och kläm fast det. Klipp bort det överflödiga pappret runt om.
- Varva rotselleriskivor, morötter och smulad fetaost i formen.
- Vispa ihop ägg, grädde, pressad vitlök och kryddor. Slå stanningen över och platta till det hela.
- Grädda i 60 minuter i 200°.
Äppelkompott:
- Kärna ur och tärna äpplena.
- Koka upp en kastrull med vatten och socker och ha ner äpplen och strimlad citronmeliss.
- Låt puttra utan lock till vätskan nästan försvunnit helt (ca 30 minuter).
- Rör ner vinet och låt det puttra ytterligare ihop några minuter. Låt svalna.
Fisken:
- Hacka rosmarinen och blanda ihop med smör, balsamico, pressad vitlök och kryddor.
- Lägg fisken i en form och pensla ovansidan med smaksättningen.
Honungsglazerad sparris:
- Pensla sparrisen med honung och en nypa salt.
Stekning/grillning:
- Stek/grilla fisk och sparris. (Fisken bör grillas i ett halster då den skivar sig och lätt går sönder när den börjar bli färdiggrillad.)
- Pensla fisken med smörblandningen.
Servera med en bit rotsaksgratäng, naturell crème fraiche och äppelkompott.