Stekt tuppkorv med stuvad spetskål

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Skär kålen till stuvningen grovt. Fräs den i smör i en stor kastrull. Pudra över mjöl, vänd runt och fräs ytterligare någon minut.
  2. Häll på grädde och mjölk, rör om hela tiden och låt koka ihop. Smaka av med salt. Vänd ner dijonsenap och hackad dill (spara några dillvippor till garnering) precis före servering.
  3. Skär korven i skivor. Stek den i smör i en stekpanna så att den får fin färg på bägge sidor.
  4. Servera korven med stuvad kål. Garnera med dillvippor.

4 portioner:

 

  • 500 g tuppkorvStuvad kål:
  • Spetskål ca 500g
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 knippe färsk dill
  • salt

Passa på att beställa i dag!