Vitlingfilé med örtsmör

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Lägg i ugnsform, salta och peppra.
  3. Kryddsmör: Blanda ihop ingredienserna och klicka smöret på fisken. Tillaga i ugnen i 15–20 min.
  4. Koka potatisen i saltat vatten. Koka sparrisen 2–3 min i saltat vatten. Servera fisken med smöret som smält ut i formen samt kokt potatis och sparris.

500 g vitlingfilé
salt och peppar
Kryddsmör:
60 g smör
2 msk hackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
1 msk hackad färsk timjan eller ½ tsk torkad
2 tsk dijonsenap
1 ekologisk citron, finrivet skal
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad schalottenlök
Servering
4 port potatis
500 g grön sparris

Passa på att beställa i dag!