Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
30 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsform, ca 20×30 cm i storlek, till gratängen.
- Häll grädde, mjölk, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp.
- Tvätta och skiva potatisen tunt med en kniv, mandolin eller i matberedaren (skalet behöver inte tas bort). Lägg ner i kastrullen och låt sjuda tills ugnen är varm, ca 10 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten.
- Ta ut formen och häll ner potatis och gräddmjölk. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
- Dela tomaterna och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
- Stek kotletterna i oljan. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken mot slutet av stekningen.
- Servera kotletterna med gratäng och tomater.