Vitlöksstekt fläskkotlett med potatisgratäng

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsform, ca 20×30 cm i storlek, till gratängen.
  2. Häll grädde, mjölk, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp.
  3. Tvätta och skiva potatisen tunt med en kniv, mandolin eller i matberedaren (skalet behöver inte tas bort). Lägg ner i kastrullen och låt sjuda tills ugnen är varm, ca 10 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten.
  4. Ta ut formen och häll ner potatis och gräddmjölk. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
  5. Dela tomaterna och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Stek kotletterna i oljan. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken mot slutet av stekningen.
  7. Servera kotletterna med gratäng och tomater.

4 portioner

Kotletter:

  • 500 g benfria fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta

Gratäng:

  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Passa på att beställa i dag!