Tillagningstid:
20-30 min
Gör såhär:
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
- Värm olja i stekpannan och häll i hälften av äggsmeten. Stek ca 4 minuter på medelvärme. Vänd försiktigt och stek ett par minuter på andra sidan. Upprepa med den andra halvan av smeten.
TIPS! Rulla ihop din äggwrap och packa den i smörgåspapper så kan du ta med den i farten.
TIPS! Om du gör flera äggwraps än vad som går åt för stunden kan du spara dem i kylen med smörgåspapper emellan.
Tillagningstid:
60 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg klubborna i en ugnsform, salta lite.
- Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över kycklingklubborna. Krydda med lite chiliflakes efter smak.
- Gratinera i ca 50 minuter. Koka riset.
Servera med ris och sallad.
Tillagningstid:
120 min
Gör såhär:
- Värm ugnen till 150°C.
- Häll vatten i en rymlig gryta, lägg i moroten, vin, vatten, timjan, salt och peppar och låt det koka upp. Lägg ner köttet, sätt på locket och ställ in grytan på ugnsgallret i nedre delen av ugnen. (Alternativt lägg köttet i en ugnssäker form och täck med aluminiumfolie). Låt sjuda i ugnen i ca 1,5-2 timmar. Köttet ska bli smältande mört.
- Lyft upp köttet ur grytan, sila buljongen och häll över den i en kastrull. Ställ den i ett kallt vattenbad så att den snabbt kallnar. Ta bort det mesta av fettet som flyter upp och stelnar på ytan med hjälp av en hålslev.
- Koka buljongen i cirka 5 min, så att det blir ungefär 4 dl kvar. Rör ut majsstärkelsen i några msk kallt vatten. Vispa ner blandningen i buljongen och sjud såsen i några minuter. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
Smörsvängda betor:
- Tvätta betorna noga och koka dem sedan mjuka med skalen på. Det tar ca 40 minuter. Håll dem under rinnande, kallt vatten och dra eller tryck bort skalen. Skär betorna i klyftor. och värm dem i smör i en kastrull tills de är varma igen, tillsätt persilja och salt.
Servering: Skär köttet i skivor, lägg upp på ett serveringsfat. Servera med betorna, såsen och potatismos.