Äggwrap med olika fyllning

Tillagningstid:
20-30 min

Gör såhär:

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  2. Värm olja i stekpannan och häll i hälften av äggsmeten. Stek ca 4 minuter på medelvärme. Vänd försiktigt och stek ett par minuter på andra sidan. Upprepa med den andra halvan av smeten.

TIPS! Rulla ihop din äggwrap och packa den i smörgåspapper så kan du ta med den i farten.

TIPS! Om du gör flera äggwraps än vad som går åt för stunden kan du spara dem i kylen med smörgåspapper emellan.

Fransk löksoppa

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 275 grader.
  2. Skala och skiva löken fint. Fräs löken i smör på medelvärme i ca 20 min så att löken karamelliseras ordentligt. Strö över socker och timjan och fräs ytterligare i 5 minuter.
  3. Rör om och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka in i löken. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödskivorna lätt i ugnen på båda sidorna. Riv osten grovt.
  5. Fördela löksoppan i ugnsfasta soppskålar. Lägg på brödskivorna och en näve riven ost. Gratinera i 5-10 minuter. Garnera med en kvist timjan. Det går också att gratinera osttoasten separat och sedan lägga den på soppan om man inte har ugnsfasta soppskålar.

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen. Koka bönorna mjuka några minuter med potatisen mot slutet av potatisens koktid.
  4. Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Koka upp crème fraiche med buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv det yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
  7. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Servera fisken med bönor, potatis, sallad och resten av citronen skuren i klyftor.

Kycklingben i tomat- och currysås

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg klubborna i en ugnsform, salta lite.
  3. Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över kycklingklubborna. Krydda med lite chiliflakes efter smak.
  4. Gratinera i ca 50 minuter. Koka riset.

    Servera med ris och sallad.

    Krämig korv och pastagryta

    Tillagningstid:
    20 min

    Gör såhär:

    1. Dela korven i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek tills löken mjuknat helt.
    2. Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk. Koka upp ordentligt.
    3. Koka pastan och servera alltihop med tex. grönsallad

    Grytstekt oxbringa med smörsvängda betor

    Tillagningstid:
    120 min

    Gör såhär:

    1. Värm ugnen till 150°C.
    2. Häll vatten i en rymlig gryta, lägg i moroten, vin, vatten, timjan, salt och peppar och låt det koka upp. Lägg ner köttet, sätt på locket och ställ in grytan på ugnsgallret i nedre delen av ugnen. (Alternativt lägg köttet i en ugnssäker form och täck med aluminiumfolie). Låt sjuda i ugnen i ca 1,5-2 timmar. Köttet ska bli smältande mört.
    3. Lyft upp köttet ur grytan, sila buljongen och häll över den i en kastrull. Ställ den i ett kallt vattenbad så att den snabbt kallnar. Ta bort det mesta av fettet som flyter upp och stelnar på ytan med hjälp av en hålslev.
    4. Koka buljongen i cirka 5 min, så att det blir ungefär 4 dl kvar. Rör ut majsstärkelsen i några msk kallt vatten. Vispa ner blandningen i buljongen och sjud såsen i några minuter. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.

      Smörsvängda betor: 

      1. Tvätta betorna noga och koka dem sedan mjuka med skalen på. Det tar ca 40 minuter. Håll dem under rinnande, kallt vatten och dra eller tryck bort skalen. Skär betorna i klyftor.  och värm dem i smör i en kastrull tills de är varma igen, tillsätt persilja och salt.

      Servering: Skär köttet i skivor, lägg upp på ett serveringsfat. Servera med betorna, såsen och potatismos.

      Passa på att beställa i dag!