Brunchomelett

Tillagningstid:
15 min

Gör såhär:

  1. Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt. Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.
  2. Häll i olja i en stekpanna. Stek det skivade i stekpannan i några minuter.
  3. Tillsätt äggblandningen, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar.

Rotfruktspannkaka

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, vetemjöl, salt och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och rivna grönsaker.
  2. Häll allt i långpanna smord med olja och baka i ugn ca 45 min.
  3. (Valfritt)Strimla baconet och stek knaprigt.
  4. Stek svampen i olja. Vänd samman bacon, svamp och grönkål.

    Servera ugnspannkakan med baconfräset och lingon.

Mustig fiskgryta med potatisstomp

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

Potatisstomp:

  1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och skala den. Tillsätt mjölk och smör i en kastrull, värm tills smöret smält. Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  1. Dela fisken i mindre portionsbitar. Snitta purjolöken på längden, skölj av.
  2. Skär purjolök och selleri i fina skivor. Skala och dela moroten i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Tillsätt vitlök, purjolök, morot och selleri. Stek i några minuter utan att det får för mycket färg.
  4. Häll i vinet och låt grytan få ett uppkok. Tillsätt tomater, grädde, cayennpeppar, apelsinskal och -saft samt timjan. Puttra samman utan lock i ca 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
  5. Lägg i fisken och ge allt ett uppkok. Dra från värmen och sätt på locket. Låt dra på eftervärme tills fisken är genomkokt.

Toppa gärna med örter och servera med stompad potatis.

Kycklingtacos

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn kycklingfärsen i smör eller olja.
  2. Tillsätt kryddblandning och vatten. Rör om och stek utan lock i 5 minuter.
  3. Värm tacoskalen enligt anvisningarna på förpackningen och fyll med kyckling och tillbehör. Toppa med salsa.

Fläskkotletter i gräddsås med ris

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka riset i lättsaltat vatten. Skär broccolin i buketter, skär stammen i bitar. Skär morötterna i slantar. Koka broccoli och morötter i 3 min.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kotletterna till fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
  3. Häll grädde i pannan och låt sjuda tills kotletterna är genomstekta. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med riset, broccoli och morötter.

Köttfärsgratäng med ädelost

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka pastan efter anvisning på paketet.
  2. Spola pastan i kallt vatten, rör sedan ned olja så makaronerna inte klibbar ihop.
  3. Genomstek färsen och krydda med valfria kryddor, exempelvis salt, svartpeppar, paprikapulver, vitlökspulver.
  4. Blanda ner färs, majs, vitlök och crème fraiche i makaronerna.
  5. Lägg sedan blandningen i en ugnsform och strö osten över.
  6. Grädda i 225 grader i 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Passa på att beställa i dag!