Ostkaka med sylt, glass/grädde

Tillagningstid:
15 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Värm ostkakan i sin form i ugnen ca 15 min eller tills den blivit mjuk.
  3. Serveras sedan med sylt, glass/vispad grädde.

Morots- och ostbiffar med klyftpotatis

Tillagningstid:
20 min

Gör såhär:

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.

Myntatsatsiki

  1. Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.
  2. Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis

Wienerkorv med mos och syrad lök

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i skivor. Blanda den med socker, vinäger och vatten i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Värm korven enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stöt potatisen och vispa i varm mjölk och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera moset med korv och morötter. Toppa med lök och persilja.

Fransk kycklinggryta med ris

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva gul lök, schalottenlök och vitlök.
  3. Skär svampen i grova bitar.
  4. Stek kycklingen i olja i en stor djup stekpanna, kycklingen ska få fin färg och bli ”krispig” på ytan.
  5. Tillsätt svamp, lök, schalottenlök och vitlök. Låt alltihop steka tillsammans i ca 5-8 minuter tills svampen fått fin färg
  6. Häll på vitt vin och buljong. Hacka dragonen, både stjälkar och blad (spara gärna några blad till servering. Tillsätt dragonen i pannan och låt koka ihop 2-3 minuter.
  7. Avsluta med grädde och dijonsenap, låt koka ihop till önskad konsistens, den ska inte blir för tjock.
  8. Rör i en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Bjud kycklingpannan toppad med lite dragon tillsammans med riset.

Mustig köttfärssoppa med rotfrukter och vitlöksbröd

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i slantar. Skala och riv palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek färsen i olja i en gryta tills den får färg. Tillsätt alla grönsaker och vitlök och stek lite till.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond.
  4. Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter under lock.
  5. Hacka persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Toppa soppan med persiljan. Servera med vitlöksbröd och en klick smetana.
    Vitlöksbröd
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Salta och peppra.
  9. Skär brödet i skivor. Bred på smöret och skär sedan i stavar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  10. Gratinera mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Salta och peppra köttet och ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i klyftor. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa till allt har mjuknat lite. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter.
  5. Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i det strimlade köttet. Stek på hög värme snabbt, max någon minut. Vänd runt så att köttet får fin färg.
  8. Blanda ner köttet i såsen tillsammans med den nykokta pastan.
  9. Lägg upp på tallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt!

Passa på att beställa i dag!