Skala och skiva gul lök, schalottenlök och vitlök.
Skär svampen i grova bitar.
Stek kycklingen i olja i en stor djup stekpanna, kycklingen ska få fin färg och bli ”krispig” på ytan.
Tillsätt svamp, lök, schalottenlök och vitlök. Låt alltihop steka tillsammans i ca 5-8 minuter tills svampen fått fin färg
Häll på vitt vin och buljong. Hacka dragonen, både stjälkar och blad (spara gärna några blad till servering. Tillsätt dragonen i pannan och låt koka ihop 2-3 minuter.
Avsluta med grädde och dijonsenap, låt koka ihop till önskad konsistens, den ska inte blir för tjock.
Rör i en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Bjud kycklingpannan toppad med lite dragon tillsammans med riset.
Ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i slantar. Skala och riv palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Stek färsen i olja i en gryta tills den får färg. Tillsätt alla grönsaker och vitlök och stek lite till.
Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond.
Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter under lock.
Hacka persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar.
Toppa soppan med persiljan. Servera med vitlöksbröd och en klick smetana. Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Salta och peppra.
Skär brödet i skivor. Bred på smöret och skär sedan i stavar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
Skär svampen i klyftor. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter.
Tillsätt lök och paprika och låt fräsa till allt har mjuknat lite. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter.
Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i det strimlade köttet. Stek på hög värme snabbt, max någon minut. Vänd runt så att köttet får fin färg.
Blanda ner köttet i såsen tillsammans med den nykokta pastan.
Lägg upp på tallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt!