Rör ihop alla ingredienser till örtsåsen. Ställ kallt.
Skär bort kanterna på brödet och skär eller smula inkråmet i små bitar.
Plocka bladen från timjankvistarna.
Värm smöret i en panna och brödsmulor med timjan på medelvärme några minuter, tillsätt den rivna vitlöken mot slutet. Riv mozarellan i grova bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
Salta portabellohattarna och grilla/stek dem med ovansidan upp i ca 5 minuter, eller tills de fått färg. Vänd dem och fyll med oströran. Fortsätt att grilla/stek med toppen ner i ca 5 minuter tills osten har smällt, gärna under lock.
Dela potatisen i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de blivit gyllene och mjuknat.
Servera portabellon med potatisen, den kalla örtsåsen och lite grönsallad.
Spetskål:
Skölj kålen och skaka av den.
Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor.
Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform.
Rosta spetskålen i 20-30 minuter i mitten av ugnen tills kålen har mjuknat lite och har fin färg. Man kan även lägga på eller pensla med lite smör på slutet.
Ta ut och garnera ev. med lite färsk timjan eller annat grönt som hackad persilja till servering.
Picklad lök: Koka upp vinäger, socker och vatten. Skala och skiva löken tunt och lägg ner i den varma lagen. Låt svalna.
Potatissallad: Dela kylskåpskall potatis i bitar. Skölj och strimla salladslöken. Blanda crème fraiche, kapris, citronskal, basilika, persilja, salt och peppar i en skål. Vänd ner potatis och salladslök och smaka av med salt och peppar.
Grilla korven eller stek den i en stekpanna med smör. Servera korven med potatissallad, picklad rödlök, senap och cocktailkapris.
Bryn kött och lök i smör i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar.
Dela potatisen i bitar och skiva morötterna. Tänk på att göra bitar som blir tillagade på ungefär samma tid.
Lägg köttet och löken i en kastrull eller låt ligga kvar i gjutjärnsgrytan och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. Lägg sedan i potatis och morötter, sjud tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
Lägg ner den strimlade paprikan och koka upp. Strö över hackad persilja och servera med yoghurt och bröd.