Italiensk varm macka

4 portioner

Tillagningstid:
15 min

Gör såhär:

  1. Ringla lite olivolja på brödet.
  2. Lägg på prosciutto, tomat och toppa med mozzarella.
  3. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 6-7 minuter på 200 grader tills de fått fin färg.

Ostfylld portabello med rostad spetskål

4 portioner

Tillagningstid:
45-60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader vanlig ugn.
  2. Rör ihop alla ingredienser till örtsåsen. Ställ kallt.
  3. Skär bort kanterna på brödet och skär eller smula inkråmet i små bitar.
  4. Plocka bladen från timjankvistarna.
  5. Värm smöret i en panna och brödsmulor med timjan på medelvärme några minuter, tillsätt den rivna vitlöken mot slutet. Riv mozarellan i grova bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  6. Salta portabellohattarna och grilla/stek dem med ovansidan upp i ca 5 minuter, eller tills de fått färg. Vänd dem och fyll med oströran. Fortsätt att grilla/stek med toppen ner i ca 5 minuter tills osten har smällt, gärna under lock.
  7. Dela potatisen i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de blivit gyllene och mjuknat.
  8. Servera portabellon med potatisen, den kalla örtsåsen och lite grönsallad.

Spetskål:

  1. Skölj kålen och skaka av den.
  2. Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor.
  3. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform.
  4. Rosta spetskålen i 20-30 minuter i mitten av ugnen tills kålen har mjuknat lite och har fin färg. Man kan även lägga på eller pensla med lite smör på slutet.
  5. Ta ut och garnera ev. med lite färsk timjan eller annat grönt som hackad persilja till servering.

Vitlingfilé med örtsmör

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Lägg i ugnsform, salta och peppra.
  3. Kryddsmör: Blanda ihop ingredienserna och klicka smöret på fisken. Tillaga i ugnen i 15–20 min.
  4. Koka potatisen i saltat vatten. Koka sparrisen 2–3 min i saltat vatten. Servera fisken med smöret som smält ut i formen samt kokt potatis och sparris.

Spaghetti bolognese

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn köttfärsen i olivoljan, salta och peppra.
  2. Lägg i lök, vitlök och chili. Fräs i ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, oregano, finkrossade tomater, vatten och fond.
  4. Låt koka ihop under ca 10-15 minuter, rör om då och då, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten, låt rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med såsen.
  6. Servera med riven parmesan och lite olivolja att ringla över. Garnera med färsk oregano om du vill.

Korv med krämig potatisallad

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker och vatten. Skala och skiva löken tunt och lägg ner i den varma lagen. Låt svalna.
  2. Potatissallad: Dela kylskåpskall potatis i bitar. Skölj och strimla salladslöken. Blanda crème fraiche, kapris, citronskal, basilika, persilja, salt och peppar i en skål. Vänd ner potatis och salladslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla korven eller stek den i en stekpanna med smör. Servera korven med potatissallad, picklad rödlök, senap och cocktailkapris.

Snabba köttsoppan

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Dela potatisen i bitar och skiva morötterna. Tänk på att göra bitar som blir tillagade på ungefär samma tid.
  3. Lägg köttet och löken i en kastrull eller låt ligga kvar i gjutjärnsgrytan och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. Lägg sedan i potatis och morötter, sjud tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
  4. Lägg ner den strimlade paprikan och koka upp. Strö över hackad persilja och servera med yoghurt och bröd.

Passa på att beställa i dag!