Lägg baconskivorna i kall stekpanna och hetta upp. Låt baconet steka i sitt eget fett och rinna av på hushållspapper.
Vispa upp äggen med en gaffel och krydda smeten med salt och peppar.
Smält smör i en kastrull och tillsätt äggblandningen. Tillred äggröran på låg värme och rör hela tiden tills äggen stannar. Äggröran ska vara lite krämig då den stjälps upp på tallriken. Servera med baconet.
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till grönsakerna.
Mortla svartpepparn grovt och blanda med smöret.
Klyfta potatisen tunt. Dela morötterna och löken i två delar. Skär spetskålen i fyra klyftor. Blanda ihop grönsakerna med smöret och upp å en plåt, rosta till fin färg, ca 20 minuter.
Hacka spenat, persilja och vitlök grovt. Mixa alla ingredienser till smöret tills det är grönt, smaka av med salt.
Osten, skär dem i bitar. Torka av om den är blöt.
Knäck ägget i en tallrik och vispa upp det lätt. Lägg mjöl på en tallrik och panko i en annan tallrik.
Stek osten gyllene i rapsolja.
Vänd ned olivolja, citronsaft och salt med sallad precis innan servering.
Servera osten med grönsakerna, smöret och salladen!
Hacka dragon och rör ihop med smör, lite salt och vitlökspulver. Lägg dragonsmöret i en bit plastfolie och forma till en rulle med hjälp av folien. Lägg smöret svalt.
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatismosare och rör i crème fraiche. Riv i skalet från citronen pressa i cirka 2 msk saft. Smaka av med salt och lite peppar.
Finstrimla rödlök och äpple. Skär moroten till flagor med en potatisskalare. Blanda ihop med salladen och ringla över olja, vinäger och kryddor.
Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda och strö över ströbröd på ovansidan. Smält en stor klick smör i en stekpanna och lägg i filéerna med ströbrödssidan nedåt. Strö över ströbröd och mandelflagor på ovansidan. Salta och peppra. Vänd filéerna och stek till en innertemperatur på cirka 52 grader. Servera fisken med mandelsidan uppåt. Skrapa ur den stekta mandeln ur pannan och skeda upp ovanpå.
Skär dragonsmöret till fyra skivor och lägg en skiva ovanpå varje fiskbit vid servering.
Skär kålen till stuvningen grovt. Fräs den i smör i en stor kastrull. Pudra över mjöl, vänd runt och fräs ytterligare någon minut.
Häll på grädde och mjölk, rör om hela tiden och låt koka ihop. Smaka av med salt. Vänd ner dijonsenap och hackad dill (spara några dillvippor till garnering) precis före servering.
Skär korven i skivor. Stek den i smör i en stekpanna så att den får fin färg på bägge sidor.
Servera korven med stuvad kål. Garnera med dillvippor.
Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar.
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.
Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Servera genast, se tips för förslag.
Råstekt potatis:
Råstek potatisen i tunna skivor med smör och olja, salt och peppra efter tycke och smak.
Sås:
Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i smör i en kastrull under omrörning i ca 5 min.
Strö över paprikapulvret och rör om. Häll på vin och vatten och tillsätt fond. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och cayennepeppar.
Häll såsen över köttet och servera med råstekt potatis och sallad.