Paj med sallad

Tillagningstid:
10 min

Gör såhär:

  1. Hacka upp salladen och värm pajen i ugnen(godast) eller microvågsugn.

  2. Toppa pajen med en fräsch sallad, några delade små tomater och rostade pinjenötter.

Krämig potatis- och purjolökssoppa med krutonger

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skär potatis i mindre bitar.

  2. Fräs hälften av purjolöken i en stor kastrull med smör, stek mjuk utan att det tar färg. Tillsätt sedan potatis och låt fräsa tillsammans en stund.

  3. Slå över vatten och smula ner buljongtärningen i kastrullen. Koka upp och låt koka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka tills potatisen är helt mjuk.

  4. Stek resterande purjolök i en liten kastrull tillsammans med 25 g smör. Stek mjuk och dra av från värmen fram till servering.

  5. Riv brödet till små krutonger och stek frasiga och fina tillsammans med lite olja i en stekpanna.

  6. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

  7. Häll upp i sopptallrikar och toppa med smörstekt purjolök, brödkrutonger och några kvistar dill. Riv över lite citronzest och droppa över några droppar citronsaft.

Sej med frasigt parmesantäcke

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

Börja med potatisen för den ska vara i ugnen i ca 30-40 minuter. Sätt in fisken de sista 15 minuterna.

Potatis:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och blanda med olja och kryddor. Lägg i en ugnsfast form och ugnsbaka i ca 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Frasigt parmesantäcke:

  1. Smörj en ugnsfast form med smör eller olja och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till parmesantäcket (använd tex händerna) och lägg på fisken.

  2. Ugnstek i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Kall tabascosås:

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt.

Sparris:

  1. Stek sparrisen mjuk i smör och krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver.

Gräddig falukorvspasta med svartkål

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Skiva och skär falukorven till stavar. Stek korven i omgångar på hög temperatur i smör och ös över i en skål.

  2. Hacka gul lök, vitlök, jalapeños och kapris. Smält smör i stekpannan och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner vitlök, jalapeños och kapris.

  3. Kärna ur och skär paprikan till smala remsor. Strimla purjolök och svartkål. Ha ner allt i pannan och låt det fräsas ett par minuter.

  4. Ös tillbaka falukorven och rör ner tomatpuré, grädde och creme fraiche. Smula över oregano och pudra över rökt paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra ihop i cirka 5-10 minuter.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Dragondoftande kotlett med champinjonsås

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. Fräs champinjoner och lök i smör i en stekpanna. Strö över mjöl. Tillsätt buljong och grädde. Låt såsen koka upp. Krydda med dragon, salt och peppar.

  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor. Droppa över citronsaft.

  4. Lägg över kotletterna i såsen i pannan. Sjud på svag värme ca 15 minuter.

  5. Servera genast med potatis samt grönsallad.

Färsstroganoff med ris

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutas vätska sig och får lite yta. Lyft ur stekpannan och lägg åt sidan.

  2. I samma stekpanna som du stekte svampen (diska inte ur stekpannan) lägger du en klick smör och rapsolja. Stek löken tills den blir glansig. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg och smular sig.

  3. Koka riset enligt anvisning på paketet.

  4. Vänd i tomatpuré och fräs alltsammans hastigt.
 Rör ner mjölet och stek lite till. Vänd i svampen och tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. 

  5. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med önskat tillbehör och saltgurka.

Passa på att beställa i dag!