Mjuk rabarberkaka

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smöret tillsammans med mjöl blandat med bakpulver.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Dela rabarbern i mindre bitar och strö dem över smeten. Strö på socker. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
  6. Servera ev med vispad grädde eller vaniljglass.

Crepes med svampstuvning

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt och grädda crêpes i smör.
  2. Skär svampen i bitar och stek dem i smör. Salta och peppra. Strimla salladslöken och blanda ner den.
  3. Pudra över mjölet och blanda. Häll i mjölken, salta och peppra och sjud till en tjock stuvning. Rör ner osten i den heta stuvningen.
  4. Fyll pannkakorna med smeten och rulla ihop dem. Servera genast eller strö osten över och gratinera i 225° i 10 min.
  5. Servera med råkostsallad.

Kolja i vinsås med tomat och basilika

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i smör i en liten vid panna tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt timjan och vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt grädde, vatten och smulad fiskbuljong och låt koka upp.
  4. Lägg i koljan och låt sjuda tills fisken är klar, innertemperatur ska vara ca 52°. Ös gärna fisken med såsen under tiden.
  5. Lägg i delade tomater på slutet och strö över strimlad basilika. Servera med kokt potatis.

Kycklinggryta med bacon i läcker sås

4 portioner

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Blanda kycklinglårfiléerna med soja.
  2. Skiva löken och stek den i smör. Tag upp den och bryn kycklingbitarna tills dom fått fin färg. Salta och peppra.
  3. Lägg löken och kycklingen i en gryta. Tillsätt kalvfond, vatten, tomatpuré, sambal oelek, honung och senap. Sjud grytan 30 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla och stek baconet. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Sjud ytterligare 10 min. Strimla tomaterna.
  5. Strö bacon, tomater och persilja över grytan.
  6. Koka under tiden riset enligt beskrivning samt broccolin.
  7. Servera med ris och kokt broccoli

Helgrillad kotlettrad med potatispaket

4 portioner

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Putsa köttet. Blanda soja, honung och senap till en glaze. Grilla köttet först på direkt värme så det får en fin yta och sen klart på indirekt värme, ca 150°, pensla köttet med glaze under tiden. Fläskfilén ska ha en innertemperatur på 65–70° när det är klart, ca 25 minuter.
  2. Potatispaket: Dela två bakplåtspapper på hälften, fukta och knyckla ihop dem. Fördela potatis och bönor på de fyra arken, salta och peppra. Låt ligga på grillen tillsammans med köttet, ca 20 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till gremolatasmöret. Detta kan du göra redan en vecka i förväg och förvara i kyl. Klicka ut smöret på potatisen de sista minuterna och låt det smälta.
  4. Vid servering: Skär upp köttet och lägg det på ett fat ihop med potatisen, så gremolatasmöret flyter ut över allt.

Alternativt ugnstillagning,

Bryn först köttet i en stekpanna och tillaga sedan klart i ugnen i 150° till en innertemperatur på 65–70°. Låt potatispaketen steka med i ugnen cirka 20 minuter.
Potatispaketen kan du göra både som portioner eller ett stort paket.

Allt i en form – krämig färslåda

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek färsen i smör, salta och peppra. Tillsätt skivad purjolök, fräs samman i någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, vitlök, kryddor och mango chutney. Låt puttra ett par minuter.
  4. Blanda crème fraiche med ost, smaka av med salt och peppar. Rör ner persilja.
  5. Fördela hälften av ostsåsen i botten på en ugnsform, sedan pasta, resterande sås och sist färssåsen. Strö över riven ost och lägg på skivad tomat.
  6. Gratinera i 225°, ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med en sallad.

Passa på att beställa i dag!