Omelettrulle med svamp

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med kanter. Pensla bakplåtspappret med lite av smöret.
  3. Blanda hälften av mjölken med mjölet och bakpulvret i en skål. Vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa igen. Knäck i ett ägg i taget, vispa. Häll i resten av det smälta smöret. Vispa ner salt.
  4. Häll smeten på bakplåtspappret och baka i ugn i ca 10-15 min.
  5. Gör under tiden fyllningen. Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Krydda med timjan, soja, svartpeppar och ev salt.
  6. När pannkakan är klar lägger du på osten och svampfyllningen direkt och rullar ihop den. Skär upp och servera med rucola, tärnad gurka och en klick yoghurt.

Pankopanerad portabellosvamp med krämig pasta

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda soja med citronskal och saft. Häll över svampen och klappa in ordentligt. Ställ åt sidan.
  3. Skala och hacka lök, stek i smör. Tillsätt grädde, vatten, fond och pressad citron. Koka upp och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt linserna.
  4. Vispa upp ägg i en skål och lägg panko ströbröd i en skål. Doppa svampen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör ca 3-4 min på varje sida.
  5. Blanda såsen med pastan och rucola. Hacka över basilika och servera med pankopanerad portabellosvamp.

Köttbullar i tomatsås med risoni

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Om du lagar maten rakt ner i matlådor så räcker det till 4 matlådor. Eller så lägger du allt i en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar.
  3. Fördela risoni i 4 matlådor som tål ugnsvärme. Fördela tomatsås, vatten, grädde, smulad buljongtärning tärnad paprika, tärnad körsbärstomat och oregano direkt i formarna och rör runt.
  4. Rulla köttbullar och fördela i formen. Laga i ugn 20 min, rör om försiktigt efter halva tiden.
  5. Servera med riven parmesanost och sallad.

Kycklingrulle

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Stek kycklingfärsen tillsammans med kryddor som du tycker om, det finns färdig kryddmix för just kyckling om du vill göra det enkelt.
  2. Rör samman färsen med yoghurt, majonnäs, citronsaft, spiskummin, riven vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla salladen fint, skala och strimla löken, dra sönder bladen på persiljan och tärna tomaterna.
  4. Fyll brödet och vik samman.

Skinkstek med gräddsås och rostad potatis

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatis, potatis och morötter. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform, ringla på olja. Salta och peppra. Sätt i ugn 30 min.
  3. Skala och hacka lök. Fräs i smör och pudra på mjölet. Häll på grädde och mjölk under vispning, tillsätt kalvfond och gelé. Låt sjuda 5-6 min och smak av med salt och peppar.
  4. Skiva skinkan i skivor. Vänd i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra.
  5. Skiva gurkan och strimla salladen. Blanda i en skål.
  6. Servera.

Långlagad ragu med pressad potatis

Tillagningstid:
60-90 min

Gör såhär:

  1. Krydda bringan på bägge sidor med salt och svartpeppar.
  2. Mixa soffritton; gul lök, morot, selleri och vitlök, till ett fint hack i en matberedare.
  3. Ringla olivolja i botten av grytan, lägg i soffritton i botten, tillsätt lagerbladet, örtbuketten och köttet.
  4. Häll i tomatkross och rödvin, och strö över råsockret,
  5. Lägg på locket, och ställ in Crock Poten på 6 timmar på lägsta effekt eller i en gryta med lock i ca 1-1,5 timma.
  6. Plocka upp köttet när tiden är ute.
  7. Dra isär köttet i småbitar med hjälp av två gafflar.
  8. Lägg tillbaka köttet i såsen i grytan, tillsätt tomatpurén och blanda väl.
  9. Låt ragun småkoka medan potatisen blir färdigkokt.
  10. Pressa potatisen.
  11. Häll upp alltsammans på ett rymligt fat. Servera med svartpeppar, och rikligt med parmesanost.

Passa på att beställa i dag!