Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med kanter. Pensla bakplåtspappret med lite av smöret.
Blanda hälften av mjölken med mjölet och bakpulvret i en skål. Vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa igen. Knäck i ett ägg i taget, vispa. Häll i resten av det smälta smöret. Vispa ner salt.
Häll smeten på bakplåtspappret och baka i ugn i ca 10-15 min.
Gör under tiden fyllningen. Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Krydda med timjan, soja, svartpeppar och ev salt.
När pannkakan är klar lägger du på osten och svampfyllningen direkt och rullar ihop den. Skär upp och servera med rucola, tärnad gurka och en klick yoghurt.
Blanda soja med citronskal och saft. Häll över svampen och klappa in ordentligt. Ställ åt sidan.
Skala och hacka lök, stek i smör. Tillsätt grädde, vatten, fond och pressad citron. Koka upp och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt linserna.
Vispa upp ägg i en skål och lägg panko ströbröd i en skål. Doppa svampen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör ca 3-4 min på varje sida.
Blanda såsen med pastan och rucola. Hacka över basilika och servera med pankopanerad portabellosvamp.
Om du lagar maten rakt ner i matlådor så räcker det till 4 matlådor. Eller så lägger du allt i en ugnsfast form.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar.
Fördela risoni i 4 matlådor som tål ugnsvärme. Fördela tomatsås, vatten, grädde, smulad buljongtärning tärnad paprika, tärnad körsbärstomat och oregano direkt i formarna och rör runt.
Rulla köttbullar och fördela i formen. Laga i ugn 20 min, rör om försiktigt efter halva tiden.
Skala sötpotatis, potatis och morötter. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform, ringla på olja. Salta och peppra. Sätt i ugn 30 min.
Skala och hacka lök. Fräs i smör och pudra på mjölet. Häll på grädde och mjölk under vispning, tillsätt kalvfond och gelé. Låt sjuda 5-6 min och smak av med salt och peppar.
Skiva skinkan i skivor. Vänd i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra.
Skiva gurkan och strimla salladen. Blanda i en skål.